Glömt lösenordSkapa ny användare
  • Brett utbud av produkter
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Mer än 40.000 industriprodukter
Choose language

PVC

Det finns flera olika typer av plast - PVC är en av dem. PVC står för PolyVinylKlorid och är därför en klorförening. Ren PVC är sammansatt av ca 57% klor och råolja.

PVC har en bra elektrisk isoleringsförmåga och låg vattenabsorption. Styv PVC kännetecknas av god mekanisk hållfasthet, styvhet, hårdhet och dimensionsstabilitet. Det brinner lätt, och det bryts ner snabbt av ljus och värme. Genom att tillsätta mjukgörare kan branschen göra plaster mjukare och mer härdiga. Desto mer mjukningsmedel tillsättes till PVC, är den mer produkten mjuk. En medicinsk slang i PVC innehåller mjukgörare mer än, till exempel vinyl golv, som oftast kallas.

PVC används för att producera många olika typer av produkter som sträcker sig från stora avloppsrör till små medicinsk slang. PVC är den mest använda plastmaterialet i byggandet. Över 60% av den totala PVC-konsumtionen används således för att producera, bland andra rör, golv, dörrar, fönster, kablar och kabelrännor.

Hårda och mjuka PVC

PVC-produkter kan grovt delas in i två huvudgrupper: hård PVC representerar ungefär två tredjedelar av PVC-konsumtionen, medan resten är mjuka eller flexibla produkter som de kallas.

Styva PVC-produkter är rör, fönster, takrännor, kabelstegar och profiler - kan återanvändas. Det kan smältas ner och bli nya PVC-produkter.
Mjuka PVC-produkter är wellingtons, regnkläder, vattenslangar, golv, kablar, medicinsk utrustning och presenningar - kan inte återanvändas. PVCs förmåga att återanvändas är begränsad eftersom man inte kan återvinna PVC och andra plaster som PE och PP. Detta är anledningen till att lokala myndigheter och avfallshanteringsföretag sätta mjuk PVC till deponi.
Om ROYKON

Våra kunder betyder allt. Det är dem, vi lever av, så kundvård är otrolig viktig.

De följande punkterna är våra rättningslinjer för kundvård:
Våra kunder skall betjänas med vänlighet och respekt.
När vi mottar en order från en kund, skall varorna skickas samma dag. Om detta inte är möjligt, skall kunden informeras om detta.
Är det varor, som är i restorder, informerar vi kunden samma dag och skriver det på fakturan/följesedeln.
Vi fakturerar aldrig för frakt, när vi skickar restorder.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tel.: 031-304 5021
sales@roykon.com