Glömt lösenordSkapa ny användare
  • Brett utbud av produkter
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Mer än 40.000 industriprodukter
Choose language

PP

Polypropen (även känd under namnet av polypropen och förkortat PP) är ett hårt termoplastiskt material och är bland de mest använda typerna av plast. Det är en hård, ogenomskinlig plast typ, bland annat använd inom läkemedels- och klädindustrin. Materialet har i allmänhet en vit till färglös egen färg och kan färgas i nästan vilken färg som helst.

PP är också en syntetisk fiber: i mikroskopet är fibrerna släta och nästan cirkulär i tvärsnitt. Fibrerna har den lägsta densiteten bland kommersiella fibrer och flyter på vatten. Vid förbränning, blir materialet närmast plastiskt och vätska.

Fördelar med polypropen är en låg densitet och hög täckförmåga. Det är säkert att använda för mat och avger inte skadliga kemikalier. Det är lätt att återvinna och har en mycket god miljöpåverkan. Absorberar inte vätskan och är mycket användbart för disponibel porslin och plastpåsar, eftersom materialet bryts ned i solljus. Kan tvättas ren vid låg temp. och kräver ingen torkning. Det går inte att attackeras av bakterier. Vanligtvis har det en utmärkt färgbeständighet.

PP har emellertid dålig slitstyrka och dålig återhämtning förmåga i högen av t.ex. mattor. Är mycket svårt att färg efter spinning.

Den har en mycket bred tillämpning: Materialet som används för kläder och fukttransporterande textilier såsom. sportkläder, eftersom fibern inte absorberar fukt. I hygien textilier cover-stocks, non-woven för mattor, klädsel underlag, takläggning och rep. Dessutom används det för pappersvaror, filter, bärlager och underbeläggningar, kustskydd och förstärkning i betong. Mest känd är nog polypropen som plastpåsar du köper i snabbköpet.

Det som skiljer polypropen från polyeten

PP liknar PE i tillämpningar, men i vissa områden skiljer de sig från varandra. Polypropenen kan gjutas för att vara flexibla över en viss temperatur. När det svalnar, kommer den att återgå till sitt fasta tillstånd. Polypropenen kan användas inte bara som en strukturell plast, men den kan användas som en fiber. Den har också en hög smältpunkt, men är inte så robust som polyeten.
Om ROYKON

Våra kunder betyder allt. Det är dem, vi lever av, så kundvård är otrolig viktig.

De följande punkterna är våra rättningslinjer för kundvård:
Våra kunder skall betjänas med vänlighet och respekt.
När vi mottar en order från en kund, skall varorna skickas samma dag. Om detta inte är möjligt, skall kunden informeras om detta.
Är det varor, som är i restorder, informerar vi kunden samma dag och skriver det på fakturan/följesedeln.
Vi fakturerar aldrig för frakt, när vi skickar restorder.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tel.: 031-304 5021
sales@roykon.com