Glömt lösenordSkapa ny användare
  • Brett utbud av produkter
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Mer än 40.000 industriprodukter
Choose language

MÄSSING

Mässing är en legering (även kallad den fattige mannens guld i gamla folkmun) som är en blandning av metallerna koppar och zink, eventuellt med en liten halt av andra metaller. Som material är mässing starkare och hårdare än ren koppar, medan billigare. Legeringarna är också lättare att bearbeta, inklusive genom formning och skärning. De har i allmänhet god korrosionsbeständighet.
Mässing består i regel av 67% koppar och 33% zink. Blandningsförhållandet av koppar och zink kan variera, efter det mässingen skall användas för, när blandningsförhållandet och halten av andra metaller är viktiga för legerings egenskaper som exempel smältpunkt, hårdhet och beständighet mot kemiskt påverkan.

Blyat mässing för rördelar
Blyhaltig mässing är speciellt använd där behandling av skärande verktyg är viktigt tillsammans med korrosionsbeständighet. Kopparhalten är vanligen 53-65%, och den gula färgen. En av dessa legeringar, maskin mässing eller automat mässing, som används som ett riktmärke för andra metallers användbarhet. Blyhaltig mässing används för sand och gjutning och varmpressning (smide) av ventiler, rördelar och konsoler, och inte minst i form av stänger för automatsvarvning av maskindelar och tillbehör.

Kvaliteten är avgörande
Kvaliteten är avgörande. På ROYKON kommer vi alltid erbjuda kvalitet - snabbt, exakt och på budget. Men lika viktigt är att du får en bra service och felfri leveranser. Vi lär oss från våra kunder och genom att delta i ett nära samarbete med dem, fortsätter vi att bli bättre på det. Vi erbjuder mer än bara produkter, när vi arbetar i nära samarbete med kunderna för att hjälpa dem att optimera effektiviteten i sina arbetsflöden. Vårt sortiment är under ständig utveckling. Finns det produkter som du inte hittar i denna katalog, som är lämplig för ditt företag, vill vi veta det. Kontakta oss därför gärna med denna information.
Om ROYKON

Våra kunder betyder allt. Det är dem, vi lever av, så kundvård är otrolig viktig.

De följande punkterna är våra rättningslinjer för kundvård:
Våra kunder skall betjänas med vänlighet och respekt.
När vi mottar en order från en kund, skall varorna skickas samma dag. Om detta inte är möjligt, skall kunden informeras om detta.
Är det varor, som är i restorder, informerar vi kunden samma dag och skriver det på fakturan/följesedeln.
Vi fakturerar aldrig för frakt, när vi skickar restorder.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tel.: 031-304 5021
sales@roykon.com