Glömt lösenordSkapa ny användare
  • Brett utbud av produkter
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Mer än 40.000 industriprodukter
Choose language

BRONS

På grund av sin vackra färg, har saker gjorda av brons, alltid varit mycket uppskattat och populärt material. Färgen på brons är mer gyllene rödbrun än koppar röd färg.

Brons är i det gemensamma namnet och den äldsta formen av legering - det vill säga, det är en fusion av metallen koppar företrädesvis med tenn, men också med aluminium, bly, nickel, zink, och andra metaller.

En skillnad är i allmänhet mellan;
-   Mässing , det finns koppar-zinklegeringar
-   Bronze , som omfattar alla andra typer av kopparlegeringar (lek och klockmalm, krom och tenn brons), men ibland också används på vissa mässingslegeringar

Brons av tenn och koppar
Tennbrons är den äldsta praktiskt tillämpade grupp kopparlegeringar. Det är lite svårt att arbeta i brons, eftersom det är sägare än till exempel ren koppar eller silver. Med sitt innehåll av approximativt 10% tennmetall är det mycket lättare att gjuta än ren koppar, starkare och hårdare. Eftersom koppar har en hög smältgrad på 1083 och tenn en lav smältgrad på 232, blir brons, när man arbetar med den snabbt mycket varm och smälter lättare än koppar. Ibland tillsättas också något bly, eftersom det orsakar smältan att strömma bättre genom gjutning.

Om ROYKON

Våra kunder betyder allt. Det är dem, vi lever av, så kundvård är otrolig viktig.

De följande punkterna är våra rättningslinjer för kundvård:
Våra kunder skall betjänas med vänlighet och respekt.
När vi mottar en order från en kund, skall varorna skickas samma dag. Om detta inte är möjligt, skall kunden informeras om detta.
Är det varor, som är i restorder, informerar vi kunden samma dag och skriver det på fakturan/följesedeln.
Vi fakturerar aldrig för frakt, när vi skickar restorder.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tel.: 031-304 5021
sales@roykon.com