Glömt lösenordSkapa ny användare
  • Brett utbud av produkter
  • Konkurrenskraftiga priser
  • Mer än 40.000 industriprodukter
Choose language

ALUMINIUM

Aluminium är en silvervit lättmetall, som normalt erhålls från lera bauxit. Just sin lätthet är orsaken till dess utbredda användning bland annat i legeringar. Aluminium är en av de vanligaste element av världen, eftersom 7-8% av jordskorpan är aluminium. Det är det metall, där efter järn bryts i största mängde, och det har på senare tid tagit över koppar roll som den viktigaste volym av icke-järnmetaller.
Aluminium har många goda egenskaper, även inkluderande densiteten som är ca 1/3 av stål och har en utmärkt formbarhet. Den har god korrosionsbeständighet i neutrala och sura miljöer, är icke-magnetiskt och icke-toxiska. Aluminium kan återvinnas om och om igen, och en bra ledare av både värme och elkraft. Eftersom aluminium också är relativt billigt, har det blivit en allmänt använd metall.

Aluminium används i vitt skilda områden

Används för förpackning i aluminiumburkar som är lätta att öppna, väger mycket lite och kan återvinnas efter omsmältning. Det skyddar också innehållet väl och är lätta att svalna. Metallen används också som förpacknings till exempel färdigmat (snabbmat) och aluminiumfolie.
Byggnadsindustrin använder stora mängder aluminium där det är en del av strukturen (t ex i växthus) och när man önskar en enkel och lätt konstruktion. För dekorativa ändamål används det för torn eller monumentala byggnader. Inomhus används aluminium till exempel, dörrar, fönsterkarmar, badrum, etc.
Transportsektorn är helt beroende av aluminium som konstruktionsmaterial. Till exempel, innefattar ett jetplan av approximativt 80% aluminium. IC3 tåg tillverkad av aluminium och små båtar kan tillverkas helt av metall, medan i större fartyg tillverkas överbyggnad med aluminium så att vikten reduceras och fartyget därför har större lastkapacitet. Vissa bilar tillverkas med mycket aluminium i kroppen; det ger ett bra skydd mot korrosion och bränsleeffektivitet. Aluminium har länge använts i bilmotorer, växellådor och hjul.

Legerad aluminium
Rent aluminium är mycket böjlig och formbar. Förbättrad hållfasthet och hårdhet uppnås genom valsning och kallformning, speciellt när metallen är legerad med magnesium, mangan, kisel, koppar, eller kombinationer därav. Legeringarna har i allmänhet sämre konduktivitet och sämre korrosionsbeständighet.
Om ROYKON

Våra kunder betyder allt. Det är dem, vi lever av, så kundvård är otrolig viktig.

De följande punkterna är våra rättningslinjer för kundvård:
Våra kunder skall betjänas med vänlighet och respekt.
När vi mottar en order från en kund, skall varorna skickas samma dag. Om detta inte är möjligt, skall kunden informeras om detta.
Är det varor, som är i restorder, informerar vi kunden samma dag och skriver det på fakturan/följesedeln.
Vi fakturerar aldrig för frakt, när vi skickar restorder.

Navervej 8
DK-7000 Fredericia
CVR: DK 17 82 28 37
Tel.: 031-304 5021
sales@roykon.com